Környezetszennyező spam a környezetvédőktől

Környezetszennyező spam a környezetvédőktől

Bármennyire is furcsa, az adatvédelem a környezetvédelmet is segítheti. Évente több mint 60 trillió spam kering az éterben, amely 20 millió tonna széndioxid kibocsátást eredményez. Egyes környezetvédők is növelik a kibocsátást.

Kéretlen e-maileket küld a www.servian.hu zöldportál

Csak én három kéretlen e-mailt kaptam a servian.hu zöldportáltól.

Az e-mail tárgya:

EU Regionális Politika- kulcs a 2020-as fenntartható célokhoz,Elloptak kétmillió tonna szén-dioxidot,2,9 billió euró kell az európai alacsony kibocsátású gazdagsághoz,Cyclus-Egy hordozható generátor,A görög rendőrök szerint romániai tolvajok állnak az ell

Az olvasóktól elnézést kérek, de ez szó szerinti idézet. A levél többek között a széndioxid kibocsátással is foglalkozik.

A széndioxid kibocsátás és a spamelés kapcsolata

A www.greenfo.hu cikke szerint egy egyszerű kéretlen e-mail 0,3 g széndioxid felszabadulásért felelős, míg egy egyszerű e-mail 4 grammért, egy csatolt pedig 50 g széndioxiddal károsítja a légkört. Az ökológiai lábnyomot maga a megírás, a küldés és fogadás jelenti. Ahhoz azonban, hogy az e-mail célba érjen, még számos rendszeren, műholdon, gépen kell keresztülmennie, amely ugyancsak még nagyobb szennyezést okoz.

Ugyan a hírlevél küldőjétől megkérdeztem, szerintük mennyi széndioxid kibocsátásához járultak hozzá a kéretlen levelek kiküldésével, de választ az e-mailemre nem kaptam.

Ha hasznosnak találta írásomat, iratkozzon fel hírlevelemre, hogy első kézből értesüljön az adatvédelem és a közérdekű adatok nyilvánossága témakörével kapcsolatos információkról.

Adatvédelmi tanácsadás szolgáltatásomról és az adatvédelmi auditálásról e szövegre kattintva olvashat.

Név:*
E-mail:*

Havonta legfeljebb 2 hírlevelet küldök, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Valamennyi hozzászólást az RSS 2.0 hírcsatornán lehet követni. Szóljon hozzá, vagy adjon a saját honlapjáról egy visszakövetést.

Vélemény, hozzászólás?

 
Read previous post:
A Rész- és Távmunka Centrum portál adatkezelései

Ígéretes honlap Örömmel adok tanácsot olyan portál tulajdonosának, amely főként kismamák számára nyújt lehetőségeket, különösen ha részmunkaidős álláslehetőséget biztosít számukra....

Close