A Rész- és Távmunka Centrum portál adatkezelései

Ígéretes honlap

Örömmel adok tanácsot olyan portál tulajdonosának, amely főként kismamák számára nyújt lehetőségeket, különösen ha részmunkaidős álláslehetőséget biztosít számukra. Lássuk, milyen problémákkal kellett szembenéznem.

Milyen adatkezelések vannak a portálon?

A kismamák, 50 év feletti nők illetve a megváltozott munkaképességűek álláskeresését segítő www.resztavmunka.hu portál már induláskor is minden lényeges funkcióval el van látva.

Az adatvédelmi szakértőnek munkát ad a regisztráció, a cookie-k adatkezelése, a munkavállalói és a munkaadói regisztráció, de még a Facebook közösségi modul adatkezeléseinek vizsgálata is.

A portál adatkezeléseiről részletesen a http://www.resztavmunka.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalon lehet olvasni, amely dokumentum megfelel az adatvédelmi törvény 6. §-ában foglalt tájékoztatási kötelezettségének.

Önéletrajzok megosztása

Sajnos a munkaadók igénylik, hogy anonim módon adhassanak fel álláshirdetéseket. Sokszor szeretné a munkaadó titokban tartani, hogy állást hirdetett.

Az anonim álláshirdetésre való jelentkezés a személyes adatok szűk körben történő nyilvánosságra hozatalát jelenti, melynek kockázatai az álláskeresők:
– pályázati anyagát, önéletrajzát más személyek, akár a jelenlegi munkaadója is láthatja;
– személyes adatait nem tudja nyomon követni, nem tudhatja meg, kik kapták meg pályázati anyagát;
– nem tudja érvényesíteni az adatvédelmi törvényben biztosított jogait, így pl. nem kérhet tájékoztatást adatainak kezeléséről, nem tiltakozhat ellene, nem kérheti módosítását és törlését.

Ilyenkor a felhasználó dönt, hogy ezen adatkezelési feltételek ismeretében jelentkezik-e az álláshirdetésre.

Ajánlom minden munkaadónak a portált, aki részmunkaidőben vagy távmunkában keres munkatársat: www.resztavmunka.hu
Ha a portál adatkezeléseivel kapcsolatosan bármilyen probléma merül fel, várom a kritikákat!

Ha hasznosnak találta írásomat, iratkozzon fel hírlevelemre, hogy első kézből értesüljön az adatvédelem és a közérdekű adatok nyilvánossága témakörével kapcsolatos információkról.

Adatvédelmi tanácsadás szolgáltatásomról és az adatvédelmi auditálásról e szövegre kattintva olvashat.

Név:*
E-mail:*

Havonta legfeljebb 2 hírlevelet küldök, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Valamennyi hozzászólást az RSS 2.0 hírcsatornán lehet követni. Szóljon hozzá, vagy adjon a saját honlapjáról egy visszakövetést.

Vélemény, hozzászólás?

 
Read previous post:
2010-ben 1722 nyomozást kezdeményeztek személyes adattal visszaélés miatt

Jelentősen nőtt 2010-ben az adatvédelmi bűncselekmények száma Ahogy korábban prognosztizáltam, többszörösére nőtt a Btk. 177/A. §-ba ütköző visszaélés személyes adattal...

Close