Adatvédelmi szakjogász

Adatvédelmi tanácsadást az adatvédelmi szakjogásztól

Örömmel tudatom blogom olvasóival, hogy – az adatvédelmi tanácsadást, adatvédelmi szakértést végzők közül elsőként – adatvédelmi szakjogász képesítést szereztem.

Adatvédelmi szakjogász képzés

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara hiánypótló jelleggel adatvédelmi szakjogász képzést indított, melynek hallgatója voltam.

Az adatvédelem és információszabadság általános kérdésein túl olyan szektorális adatkezelésekből szerezhettek a hallgatók ismereteket, mint a minősített adatok védelme, elektronikus kormányzás, bűnügyi, egészségügyi, társadalombiztosítási célú adatkezelés.

De a távközlési és a banki szektor adatkezeléseinek gyakorlati kérdéseiről, munkajogi, önkormányzati adatkezelésekről is előadásokat tartottak e területek szakértői.

Ugyan 8 éves adatvédelmi területen szerzett tapasztalataim vannak, ennek ellenére sokat tanulhattam általam még mélyebben nem ismert, pl. menekültügyi, anyakönyvi adatkezelésekről.

Az informatikus mérnöki és jogász képzésen megszerzett tudást, az adatvédelmi szakjogász kurzuson szerzett ismeretekkel megfűszerezve még nagyobb színvonalon tudok ügyfeleim és az információs jogok védelmének szolgálatában tevékenykedni.

A cikk megírásához a CompLex Ügyvéd Jogtár Prémium verziója nyújtott segítséget.

Iratkozzon fel hírlevelemre, és töltse le ingyen az új adatvédelmi törvény változásairól, főbb rendelkezéseiről szóló elemzést!

Adatvédelmi tanácsadás szolgáltatásomról és az adatvédelmi auditálásról e szövegre kattintva olvashat.

Ha hasznosnak találta írásomat, iratkozzon fel hírlevelemre, hogy első kézből értesüljön az adatvédelem és a közérdekű adatok nyilvánossága témakörével kapcsolatos információkról.

Név:*
E-mail:*

Havonta legfeljebb 2 hírlevelet küldök, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Valamennyi hozzászólást az RSS 2.0 hírcsatornán lehet követni. Szóljon hozzá, vagy adjon a saját honlapjáról egy visszakövetést.

3 hozzászólás »

 
 

Vélemény, hozzászólás?

 
Read previous post:
Vasárnaptól nincs „adatvédelmi szabálysértés”

Az új szabálysértési törvény A hatályba lépő új szabálysértési törvényben felsorolt egyes szabálysértések közül kikerült az adatvédelmi szabálysértés.

Close