Adatvédelmi képzések decemberben és januárban

Az új adatvédelmi törvény

A 2012. január 1-jén hatályba lépő új adatvédelmi törvény továbbra is technológiasemleges, minden élethelyzetre, manuális és automatizált adatkezelésekre is alkalmazandó. A sok-sok alapelvet tartalmazó jogszabály értelmezése a laikusok számára nehézséget okoz, így az új törvényre való felkészülés érdekében több rendezvényen is előadok.

Adatvédelmi felelős képzés

A 2011. évi CXII. törvény alapján köteles belső adatvédelmi felelőst kinevezni vagy megbízni:
– az országos hatósági, munkaügyi vagy bűnügyi adatállományt kezelő, illetve feldolgozó adatkezelő és adatfeldolgozó;
– pénzügyi szervezet;
– az elektronikus hírközlési és közüzemi szolgáltató.

Ezen felül a legalább 20 főt foglalkoztató egészségügyi szolgáltatónál is belső adatvédelmi felelőst kell kijelölni.

A belső adatvédelmi felelősök munkáját segítendő kiscsoportos, két napos, folyamatos konzultációs lehetőséget tartalmazó képzést tartok január 30-án és 31-én. A részt vevők alapos gyakorlati tudást kapnak, és saját területükön felmerült kérdéseiket is megvitatjuk.

A belső adatvédelmi felelős képzés tematikája a http://www.infoszfera.hu/adatvedelmi-felelos-kepzes-2-napos/ oldalon olvasható.

Egy napos adatvédelmi konferenciák

Aki az új adatvédelmi törvény változásaival szeretne megismerkedni, számára a december 12-én megrendezésre kerülő konferenciát javaslom: http://www.infoszfera.hu/uj-adatvedelmi-torveny-2012-2/

Január 17-én pedig a direkt marketing szabályaira fókuszálunk, természetesen az adatvédelmi törvény főbb szabályainak ismertetése mellett: http://www.infoszfera.hu/adatkezeles-dm-legalisan/

Vállalati képzések

Egyre nagyobb az érdeklődés a vállalati kihelyezett képzésekre is. Cégspecifikus tematikával igyekszem a vállalat dolgozóit megismertetni az adatvédelmi kötelezettségekkel, akár HR adatkezelések, akár a direkt marketing, akár az ügyfél adatkezeléseket illetően. Egyedi képzési ajánlattal a kulcsar.zoltan@ppos.hu címen állok rendelkezésükre.

A cikk megírásához a CompLex Ügyvéd Jogtár Prémium verziója nyújtott segítséget.

Iratkozzon fel hírlevelemre, és töltse le ingyen az új adatvédelmi törvény változásairól, főbb rendelkezéseiről szóló elemzést!

Adatvédelmi tanácsadás szolgáltatásomról és az adatvédelmi auditálásról e szövegre kattintva olvashat.

Ha hasznosnak találta írásomat, iratkozzon fel hírlevelemre, hogy első kézből értesüljön az adatvédelem és a közérdekű adatok nyilvánossága témakörével kapcsolatos információkról.

Név:*
E-mail:*

Havonta legfeljebb 2 hírlevelet küldök, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Valamennyi hozzászólást az RSS 2.0 hírcsatornán lehet követni. Szóljon hozzá, vagy adjon a saját honlapjáról egy visszakövetést.

Vélemény, hozzászólás?

 
Read previous post:
Az új Adatvédelmi Hatóság függetlenségének biztosítéka: Dr. Péterfalvi Attila

Valóban nem volt túl elegáns a regnáló adatvédelmi biztost, Dr. Jóri Andrást mandátuma kitöltése előtt elmozdítani pozíciójából, de önmagában ez...

Close