Telefonbeszélgetés hangfelvételének kiadása

Call center által rögzített beszélgetésről másolatot kér az ügyfél

Egyre több cég rögzíti az ügyfeleivel folytatott beszélgetést. Mi a teendő, ha az ügyfél másolatot kér a rögzített hanganyagról?

Az ügyfél hangja, mint személyes adat

Az adatvédelmi törvény szerint személyes adat a természetes személlyel kapcsolatba hozható bármilyen adat – így az emberi hang is. Ezen felül maga a beszélgetés is tartalmazhat olyan információkat, amelyek személyes adatnak tekinthetők, s így ezeket a hangfelvétel által az adatkezelő kezelni fogja.

Az adatvédelmi törvény szerinti tájékoztatási kötelezettség

Az adatvédelmi törvény 12. §-a lehetőséget ad arra, hogy az érintett ingyenesen másolatot kapjon az adatkezelőtől a vele kapcsolatos személyes adatokról. Ez természetesen a hangfelvételre is kiterjed.

Nem elegendő a hangfelvételbe való belehallgatást lehetővé tenni, hanem a másolatot kell a kérelmező részére megküldeni.
Nem kérhető díj a másolásért, az adathordozóért.
Nem csak jegyzőkönyvet kell készíteni a beszélgetés tartalmáról, hanem konkrétan a hangfelvételt kell kiadni, még akkor is, ha a fogyasztóvédelemre vonatkozó szabályozás egyes területeken a jegyzőkönyv készítés kötelezettségét is előírja.

Ha hasznosnak találta írásomat, iratkozzon fel hírlevelemre, hogy első kézből értesüljön az adatvédelem és a közérdekű adatok nyilvánossága témakörével kapcsolatos információkról.

Adatvédelmi tanácsadás szolgáltatásomról és az adatvédelmi auditálásról e szövegre kattintva olvashat.

Név:*
E-mail:*

Havonta legfeljebb 2 hírlevelet küldök, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Valamennyi hozzászólást az RSS 2.0 hírcsatornán lehet követni. Szóljon hozzá, vagy adjon a saját honlapjáról egy visszakövetést.

2 hozzászólás »

 
 

Vélemény, hozzászólás?

 
Read previous post:
Bűnözők adatai és fényképei a neten! Keresse meg Ön is szomszédját!

Szexuális bűncselekmények elkövetői a neten Létezik egy szolgáltatás, melynek segítségével bári megnézheti, vajon a környékén él-e szabadlábon lévő, korábban szexuális...

Close