Céges telefon híváslistáinak felhasználása

A munkavállaló számára adott mobiltelefon híváslistájának ellenőrzése

Egyes munkáltatók álláspontja szerint a cég vagyonából fizetett mobiltelefon előfizetéssel kapcsolatosan a munkáltató jogosult megismerni a saját előfizetésének híváslistáját.

Az adatvédők erről mást gondolnak.

Tulajdon védelme vs. személyes adat és magántitok védelme

Az Alkotmány és más jogszabályok védik a magántulajdont, amely kiterjed a jogi személyek, cégek magántulajdonának védelmére is.

Védelemben részesül azonban a magántitok, a személyes adat is, amely egy telefonhívás alkalmával keletkezik.

Célhoz kötöttség elve

A híváslista személyes adatnak minősül, hiszen megállapítható belőle egy magánszemély kapcsolati rendszere, kivel, mennyit szokott beszélni telefonon.

Az adatvédelmi törvény 5. § (1) bekezdésének rendelkezései szerint személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jogok gyakorlása és kötelezettségek teljesítése érdekében lehet.

Mivel a telefonszámok személyes adatok, a mobiltelefon hívásrészletezőjének ellenőrzése sérti az adatkezelés célhoz kötöttségének elvét, ugyanis nincs olyan törvényes cél az ellenőrzéssel, amely ne lenne megvalósítható személyes adatok kezelése nélkül.

Az ellenőrzési módszert úgy is ki lehet alakítani, hogy személyes adatkezelés nélkül is alkalmas legyen arra, hogy a cég költségei kontrollálva legyenek. A munkavállaló feladatához igazított költségkeret mellőzhetővé teszi a hívásrészletező alkalmazását, így felesleges adatkezeléstől és vitáktól mentesül mindkét fél.

A hívott fél belegyezésének hiánya

Ráadásul a híváslisták nem csak a munkavállaló, hanem a hívott felek személyes adatait is tartalmazzák, akik az adatkezeléshez nem járultak hozzá, és a hozzájárulás beszerzése gyakorlatilag lehetetlen.

Ha mindenképp szeretnénk a híváslistákat kezelni, alternatív megoldás lehet, ha a hívásrészletezőt először a munkavállaló kapja meg, és az általa magánügyben hívott telefonszámokat olvashatatlanná téve kerül a telefonköltség elszámolásra.

Ha hasznosnak találta írásomat, iratkozzon fel hírlevelemre, hogy első kézből értesüljön az adatvédelem és a közérdekű adatok nyilvánossága témakörével kapcsolatos információkról.

Név:*
E-mail:*

Havonta legfeljebb 2 hírlevelet küldök, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Valamennyi hozzászólást az RSS 2.0 hírcsatornán lehet követni. Szóljon hozzá, vagy adjon a saját honlapjáról egy visszakövetést.

4 hozzászólás »

 
  • Varga Ferenc József szerint:

    térfigyelő kamerák adat tárolási szabályait nem találtam .Hol találom meg.

  • Tisztelt Varga Ferenc József!

    Köszönöm a témajavaslatot, a mai napon írni fogok róla.

  • Zimányi Gábor szerint:

    Mi a helyzet akkor, ha cég azt mondja, hogy a telefont csakis céges ügyek intézésére adja a munkavállalónak? Tehát a készüléken magánjellegű ügyeinek intézését nem engedélyezi a cég. Ez esetben is magántitoknak, személyes adatnak minősül?

  • Tisztelt Zimányi Gábor!

    Köszönöm a kérdését.
    Ezzel a szituációval is az a probléma, hogy van egy harmadik fél, aki nem tud erről a szabályról. Így ő nem tud hozzájárulni a személyes adatai, magántitka munkáltató általi megismeréséhez.
    A törvény tehát a jogai védi. Az már egy másik kérdés, hogy mennyire lesz felelőssé tehető a munkavállaló a munkáltató jogellenes adatkezeléséért…

    Egyébként létezik olyan technika, amely alkalmassá a teszi a mobiltelefont arra, hogy a beszélgetés elején minden esetben tájékoztatást adjon akár a beszélgetés rögzítéséről, akár arról, hogy ez egy céges telefon, és a hívással kapcsolatos minden adat a cég üzleti titkát képezi.

 

Vélemény, hozzászólás?

 
Read previous post:
Az adatvédelmi biztos 2009-es beszámolója

Az adatvédelmi biztos éves beszámolója Az adatvédelmi biztos - hasonlóan a többi ombudsmanhoz - minden év március 31-ig számol be...

Close