Az NHH spam határozatainak nyilvánossága

Kéretlen elektronikus hirdetéssel kapcsolatos felügyeleti eljárás

Amennyiben a reklámtörvény direkt marketingre vonatkozó szabályait elektronikus csatornán sérti meg a hirdető, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) jár el, kéretlen elektronikus hirdetéssel kapcsolatos felügyeleti eljárás keretében.

Kukkantsunk bele az NHH határozataiba!

A határozatok közzététele

Az elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. törvény 16/E. §-a írja elő az ügyben eljáró hatóságnak egyes jogerős határozatai közzétételét internetes honlapján.

Közzé kell tenni a határozatot, ha:
– a hatóság legalább 200.000 Ft összegű bírságot szabott ki;
– a határozat meghozatalára a jogsértő magatartás ismételt tanúsítása miatt került sor;
– a jogsértő állapot megszüntetését, illetve további folytatásának megtiltását az európai unió irányelvei alapján elrendeli.

Ha a jogsértő magatartás további folytatásának, illetve megszüntetésének elrendelésére az érdekeltek jogi vagy gazdasági érdekeinek védelme miatt haladéktalanul szükség van, e végzését is közzé teszi honlapján, még a jogerős határozat meghozatala előtt.

A fenti kötelező közzétételen felül a hatóság tájékoztathatja a nemzeti hírügynökséget is az esetről.

A határozatokat a személyes adatok anonimizálása mellett teszik közzé, de a mulasztó cég adatai és összefoglalt nyilatkozata mindenki számára megismerhető.

A határozatok elérhetősége

A határozatok az NHH honlapján (www.nhh.hu) a Határozatok/Hivatali határozatok/E-hirdetés menü alatt érhetők el. Közvetlenül a http://nhh.hu/?id=dokumentumtar&mid=1297&lang=hu link is használható.

Itt csemegézhetünk a notórius spamelők ellen indult eljárások határozatai között. Egyben okulhatunk is a hatóság gyakorlatából.

Ha hasznosnak találta írásomat, iratkozzon fel hírlevelemre, hogy első kézből értesüljön az adatvédelem és a közérdekű adatok nyilvánossága témakörével kapcsolatos információkról.

Név:*
E-mail:*

Havonta legfeljebb 2 hírlevelet küldök, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Valamennyi hozzászólást az RSS 2.0 hírcsatornán lehet követni. Szóljon hozzá, vagy adjon a saját honlapjáról egy visszakövetést.

Vélemény, hozzászólás?

 
Read previous post:
Információszabadság – közérdekű adatok igénylése

Az USÁ-ban az egyedi közérdekű adatkérések legtöbb (50%) alanya az üzleti életből kerül ki, míg hazánkban ez csak 1-3%. Éljünk...

Close