Programajánló – Adatvédelem

Adatvédelemmel kapcsolatos rendezvények

Az adatvédelmi törvény gyakorlati alkalmazását nehezen lehet megtanulni csupán a szakirodalomból.

Néhány rendezvényt ajánlok adatvédelmi témakörben.

Adatvédelmi Nap 2010 – A kamerás megfigyelés Magyarországon

Az Európa Tanács kezdeményezésére 2010. január 28-án már negyedik alkalommal kerül megrendezésre az „adatvédelmi nap”, amelyre az Európai Unió valamennyi tagállamában az adatvédelmi biztosok, hatóságok különféle programok szervezésével készülnek, hogy felhívják a figyelmet az adatvédelem fontosságára.

Az adatvédelmi biztos ezért a holnapi napon tartja az „Adatvédelmi Nap 2010 – A kamerás megfigyelés Magyarországon” című ingyenes konferenciáját.

A nap során az Adatvédelmi Biztos Irodájának munkatársa, más közintézmények, nonprofit és gazdasági társaságok képviselői tartanak előadásokat.

A konferencia előzetes regisztráció után látogatható.

Bővebb információ a http://www.adatvedelmibiztos.hu/abi/wwi_2010/ címen olvasható.

Direkt marketing szabályok – a hatóságok 2009. évi gyakorlata

Az új reklámtörvény jelentős szigorításokkal terheli a hazai direkt marketing tevékenységet. A képzés során bemutatjuk a reklámtörvény hatályos rendelkezéseit. Ismertetésre kerül a jelenleg használt direkt marketing csatornákra (e-mail, SMS, MMS, fax, bluetooth, telefon, postai DM, automatizált telefonhívás) vonatkozó tételes, részletes szabályozás.

A szeminárium időpontja: 2010. február 10. (szerda)
Helyszín: Budapest, Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

Bővebb információ és jelentkezés a http://www.senpai.hu/direkt-marketing-szabalyok-a-hatosagok-2009-evi-gyakorlata címen.

Adatvédelmi felelős képzés

Az adatvédelmi törvény és más jogszabályok belső adatvédelmi felelős kinevezését írják elő.

Aki elvégzi a képzést, birtokába kerül annak a tájékozottságnak és tudásnak, amellyel szakszerűen láthatja el az adatvédelmi felelős pozíciót.

Ha szeretne a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályokkal tisztában lenni, megismerni a gyakorlatot, jöjjön el a Sämling Kft. és a Privacy Policy Online Services által szervezett Adatvédelmi felelős képzésre!

Képzési napok: 2010. május 5. és május 6.

Bővebb információ: http://www.samling.hu/adatvedelmi_felelos_kepzes

Ha hasznosnak találta írásomat, iratkozzon fel hírlevelemre, hogy első kézből értesüljön az adatvédelem és a közérdekű adatok nyilvánossága témakörével kapcsolatos információkról.

Név:*
E-mail:*

Havonta legfeljebb 2 hírlevelet küldök, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Valamennyi hozzászólást az RSS 2.0 hírcsatornán lehet követni. Szóljon hozzá, vagy adjon a saját honlapjáról egy visszakövetést.

Vélemény, hozzászólás?

 
Read previous post:
Különleges adat kezelése az interneten

Különleges adatok kezelése az internetes szolgáltatások esetében. Az adatvédelmi törvény előírja, hogy különleges adatokat csak az érintett írásbeli hozzájárulásával lehet...

Close