Január 1. és február 1. hatállyal módosul az Infotv.

Módosult és február 1-jén ismét változik az Infotv.

2015. január 1-jén módosultak az Infotv. egyes rendelkezései, február első napján újabb módosítás lép hatályba.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke

A NAIH elnöke január elsejétől nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony keretében végzett tevékenységéért díjazást fogadhat el. Ahogyan sok más közmegbízatást ellátó szerv vezetője, munkatársa is.

Titokfelügyeleti hatósági eljárás

Az Infotv. alapjait nem érinti a titokfelügyeleti hatóság eljáráshoz kapcsolódó bírósági eljárás szabályainak kisebb változtatása sem. A nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvény módosítása sok más jogszabályt, így az Infotv.-t is érinti.
A törvény 63. §-ának két bekezdése akként módosult, hogy a „legmagasabb szintű” kifejezések kikerültek a normaszövegből:

(6) A perben csak olyan bíró járhat el, akinek a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény szerinti legmagasabb szintű nemzetbiztonsági ellenőrzését elvégezték.
(7) A per során a bírón, a felperesen és az alperesen kívüli személyek a minősített adatot csak akkor ismerhetik meg, ha a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény szerinti legmagasabb szintű nemzetbiztonsági ellenőrzésüket elvégezték.

Nagyon bízunk benne, hogy az idei év meghatározóbb törvényi módosításokat is hoz 🙂

A cikk megírásához a Wolters Kluwer Új online Jogtára nyújtott segítséget.

Adatvédelmi tanácsadás szolgáltatásomról és az adatvédelmi auditálásról e szövegre kattintva olvashat.

Ha hasznosnak találta írásomat, iratkozzon fel hírlevelemre, hogy első kézből értesüljön az adatvédelem és a közérdekű adatok nyilvánossága témakörével kapcsolatos információkról.

Név:*
E-mail:*

Havonta legfeljebb 2 hírlevelet küldök, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Valamennyi hozzászólást az RSS 2.0 hírcsatornán lehet követni. Szóljon hozzá, vagy adjon a saját honlapjáról egy visszakövetést.

Vélemény, hozzászólás?

 
Read previous post:
Whistleblowing – miért érdemes belső visszaélés-jelentési rendszert létrehozni

Kívánatos, hogy a vállalat biztosítson lehetőséget arra, hogy a visszaélés észlelője megfelelő fórumon jelenthesse be a vélt szabálytalanságot, akár anonimitása...

Close