Adatvédelem

Szakértői blogomban az adatvédelem témakörében felmerülő érdekes eseteket, valamint az adatvédelemmel, direktmarketinggel összefüggő jogszabályi változásokat, remélhetőleg hasznos információkat osztom meg olvasóimmal.

 

Valamennyi hozzászólást az RSS 2.0 hírcsatornán lehet követni. Szóljon hozzá, vagy adjon a saját honlapjáról egy visszakövetést.

4 hozzászólás »

 
  • G.Dávid szerint:

    Tisztelt Szakértő Úr !
    Kérdésem lenne, amire ezidáig nem kaptam választ! Kérem tisztelettel, hogy segítsen nekem amennyiben van erre kapacitása.
    A kérdésem a következő : milyen büntető kategóriát képvisel, ha nevelő szülő a kiskorú gyermeke nevében e-mail címet regisztrál és közeli családtagjait erről a címről rosszindulatú levelekkel sértegeti…!
    Válaszát előre is köszönöm !

  • Tisztelt G.Dávid!

    Látni kellene a levelet, kik a címzettjei, milyen a tartalma, milyen rendszerességgel küldi ki, volt-e már a címzett részéről valamilyen válaszreakció.

    Ezek alapján lehet megítélni, hogy zaklatás, becsületsértés, rágalmazás felmerülhet-e.

  • CZS szerint:

    Tisztelt Szakértő Úr,
    a kérdésem az lenne, hogy az adatvédelmi felelőst csak az adatvédelmi nyilvántartásban szükséges szerepeltetni vagy a nyilvántartás leadása elött is be kell már bejelenteni a Hatóság felé.
    Köszönöm!

  • Tisztelt CZS!

    Nincs külön bejelentési kötelezettség az adatvédelmi felelősök tekintetében.

 

Vélemény, hozzászólás?